måndag 10 juli 2017

Mina innehav

Tack alla som läste mitt första blogginlägg. Jättekul med kommentarer och lyckönskningar. Jag känner igen flera av er från Twitter. Såklart. J

Jag fick en fråga om mina innehav och hur jag tänker kring dessa, så det får helt enkelt bli mitt andra inlägg.

Jag har plockat alla mina bolag från Large Cap. Anledningen är att de känns säkrast för mig. En av mina strategier är att ta så lite risk som möjligt. Jag har också valt bolag som har utdelningar, och de flesta av dem har jag köpt när de haft en direktavkastning på minst fyra procent. Jag tror att jag fått idén om en direktavkastning på minst fyra procent av Aktiestinsen. Jag har också blandat branscher så att jag inte har alla ägg i samma korg. Jag tänker mig att jag är evighetslång i samtliga bolag men det händer förstås att jag gör omplaceringar.

Här är mina bolag:

Holmen B
ICA Gruppen
Atlas Copco B
Skanska B
Clas Ohlson B
Castellum
Nordea Bank
Handelsbanken A
Hennes & Mauritz

De flesta av dessa bolag har jag haft länge och jag har inga planer att sälja. Här litar jag på erfarna investerare som menar att man ska ha sina aktier på minst tio års sikt. Jag är dessutom urusel på kortsiktiga investeringar och har heller inte den tiden.

Mitt stora mål är att få en passiv inkomst genom utdelningarna. Jag investerar kontinuerligt och vill att min utdelningsinkomst ska öka varje år. Ibland går jag in med mer pengar när börsen står lågt. Mina bästa placeringar har jag gjort i kaostider som t.ex. under Grexit. Då köpte jag Holmen B. Nu har jag ökat rejält i H&M. 

Jag skulle säkert kunna berätta mer om mina strateger och hur jag väljer bolagen men återkommer om det.


Nu väntar SKAM med min kära sambo. Ha en fin kväll!

6 kommentarer:

 1. Hej Sparpingvin och välkommen till bloggvärlden! Tänkte berätta att jag har lagt in dig som en av de bloggare som vi följer varje dag på www.stockblogs.se . Det är en relativt nystartad sajt som syftar till att hålla koll på vad som skrivs på Sveriges aktiebloggar. Inläggen kategoriseras och taggas beroende bl.a. på vilka aktier som det skrivs om. Förhoppningsvis bidrar det till att fler nya läsare hittar fram!

  Ha det gott!
  Henrik www.stockblogs.se

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag får vara med! Ska kolla in er sida. /Sparpingvin

  SvaraRadera
 3. Portföljen ser mycket stabil ut!

  Glöm inte att registrera din blogg här: http://utdelningsseglaren.blogspot.se/p/blogroll.html

  Så kommer den upp på mitt bloggflöde så småningom :)

  SvaraRadera
 4. TACK! Jag ska absolut registrera mig. Jag är helt ny i bloggvärlden så jag behöver alla tips jag kan få. :)

  SvaraRadera
 5. Hoppas ingen tar efter det här. Högt värderade mogna bolag med begränsad tillväxtpotential.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev i inlägget är de flesta inköpen gjorda i "kaostider" som Grexit och Brexit när värderingarna är låga. köpa bra bolag när börsen är lågt värderad och behålla den länge är min grej. Hoppas att du inte är emot det. ;)

   Radera