måndag 14 augusti 2017

Här är min portföljfördelning, mitt största innehav och min bästa aktie

Dags att blotta mig genom att visa upp min portföljfördelning. Kanske tycker du att jag har för mycket i någon aktie och för lite i någon annan. Portföljen är en levande organism och ändrar sin skepnad varje månad när lönen kommer. Ni känner väl till #uppesittarkväll? Så här ser den i alla fall ut idag och så här tänker jag just nu.


Jag tänker mig att jag vill ha en ganska jämn fördelning mellan bolagen. Ca 10% vore bra men som ni ser är jag inte där nu. Jag tillåter mig dock lite variation eftersom jag gärna anpassar ökningar eller minskningar efter hur bolagens kurser står. Köper t.ex. gärna vid dippar.

Nu till bolagen. H&M har egentligen blivit för stora men eftersom jag tror på en återhämtning ligger jag kvar. Jag kommer att minska när jag tycker att jag gjort en tillräckligt bra vinst. Jag bevakar bolaget mycket noggrant för att vara beredd på allt som kan hända. Bolaget delar ut senare i år och kanske kan jag hamna på plus alldeles innan utdelningen?

Börsen går upp och ner. Som ni ser i listan över vilka aktier som har gått bäst så ligger H&M sist. De har även legat som min andra bästa aktie. Jag känner mig trygg med svängningar och fokuserar på utdelningar och på lång sikt.

Min bästa aktie Ica Gruppen har jag haft länge och var med redan när de hette Hakon Invest. Det var delvis ett helt annat bolag då med andra ägare och andra bolag i portföljen. Industrivärden är t.ex. en stor ägare i dagens Ica Gruppen. Eftersom jag gillar att handla på Ica är det en trevlig aktie att äga. Annars vet jag att Antonia Ax:son Johnsons örhänge Axfood med Willys och Hemköp är väldigt populär aktie bland småsparare. Om läge uppstår kan jag tänka mig att köpa lite aktier där med.

Clas Ohlson är min raket. Köpte Clas förra året och den har ju gått galet bra. En del kanske tycker att jag borde sälja?

AstraZeneca och Swedbank är mina senaste köp. Jag prickar aldrig botten men har alltid förhoppningar om att det ska upp.

Så vad tycks? Vore trevligt med lite kommentarer på detta. :)

2 kommentarer:

 1. Tjena,
  Mycket sunda innehav, borde bli bra på lång sikt. Bra investerat!

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Alla utdelningar återinvesteras. Sparpengar tillkommer.

   Radera