fredag 25 augusti 2017

Mitt månadsköp - 633 nya utdelningskronor!

Idag kom lönen in på kontot. Jag såg den redan igår i min Ica Banken-app och jag hade redan för längesedan lagt in en överföring till Avanza på 10k. Jag har varit lite osäker på vilket bolag jag ska öka i. Det stod mellan fyra bolag och jag passade på att rådfråga Twitter som tyckte Skanska.

Nu har jag hur som helst bestämt mig och det blev Swedbank. Jag tror att Skanska kan gå ner ännu mer och jag har precis redan ökat där. SHB som är mångas bankfavorit kom in sämre än väntat i senaste rapporten så jag vill gärna förstå vad som händer där.

Swedbank då? De har en direktavkastning på sex procent vilket är väldigt bra. Jag har också sett hur Börsveckan och Goldman Sachs uttalat sig väldigt positivt om banken. Börsveckan skriver t.ex. att "Swedbank har bra lönsamhet, urstark balansräkning, en hög andel av intäkterna från räntenettot och därtill näst bäst direktavkastning av de fyra storbankerna...".

Goldman Sachs har nyligen höjt sin rekommendation för Swedbank till köp. De menar att Swedbank är den bank som är störst exponerad för en förbättring av räntenettot när Riksbanken höjer räntan. Placera har skrivit om det i den här artikeln

Slutligen kunde jag inte låta bli att räkna på hur mycket jag potentiellt har höjt mina utdelningar genom mitt köp. Jag fick 48 nya aktier i Swedbank idag och de delar ut 13,20 kr. 48*13,20=633,6 kronor. 633 nya kronor om Swedbank behåller utdelningen vilket de bör göra.

3 kommentarer:

  1. Det tycker jag var klokt resonerat. Swedbank kommer att göra feta vinter flera år framöver framförallt på utlåningssidan. Swedbank tanker jag också fylla på I befintligt innehav.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Har du haft Swedbank länge?

      Radera