måndag 7 augusti 2017

Snart utdelning i AstraZeneca

Som jag skrev för några dagar sedan har jag köpt lite Astra Zeneca. Kursen har stannat upp lite och jag hoppas såklart att den börjar återhämta sig snart. En positiv sak för mig som utdelningsinvesterare är att AstraZeneca snart ger sin andra utdelning för året. Jag var med på den första utdelningen men sålde sedan på plus. Nu är jag alltså inne i Astra igen. 

Den 10 augusti handlas AstraZeneca utan utdelning. Utdelningsdagen är den 11 september. Utdelningen denna gång ligger på 7,92 kronor. I februari delade man ut 16,57 kronor.

Jag kan tänka mig att vara långsiktig i AstraZeneca. I december förra året sade vd Pascal Soriot  angående spekulationer om en sänkning av utdelningen att "Astra Zeneca inte kommer att sänka utdelningen då läkemedelsbolaget behöver investerarnas tålamod medan det bygger upp sin produktportfölj." Jag vet inte om det senaste resultatet från Mystic-studien har ändrat på det, men tålamod från investerarna behövs kanske ännu mer nu?

Jag tror inte att man sänker utdelningen nästa år. Marcus Hernharg skriver också i det här inlägget att AstraZeneca höjt eller behållit sin utdelning i 17 år. Utdelningen sätts i dollar vilket ger en valutaeffekt i svenska kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar