tisdag 31 oktober 2017

Dags att summera årets utdelningar!

Det börjar bli dags att utvärdera utdelningsåret. Med bara två månader kvar av året har jag inkasserat det mesta av min passiva utdelningsinkomst. Hittills har 48 052 kronor trillat in på mitt konto. Jag har självfallet återinvesterat varenda krona i nya utdelningar. 

Nu återstår bara två utdelningar 2017. Det är Atlas Copco som delar ut den 2 november och Hennes & Mauritz som delar ut den 17 november. Från dessa bolag kommer jag att få totalt 11 193 kronor vilket innebär att året kommer att landa på totalt 59 245 kronor i utdelningar. Som vanligt vill jag dividera summan med årets 12 månader för att se vad det blir i månadsinkomst. 59245/12=4937 kronor i månaden. Inte illa som passiv inkomst.

Det är fantastiskt roligt att se att snöbollen växer med hjälp av envist sparande och disciplinerat återinvesterande. Förra året fick jag 35 770 kronor i utdelningar och året dessförinnan 26 993 kronor. Den passiva inkomsten ökar alltså år efter år. Hoppas att detta inspirerar och att även din passiva inkomst växer!

Hur jag tänker om att leva på utdelningar har jag skrivit i det här inlägget.


Hur går det för dig i år? Jag vill veta!

1 kommentar:

  1. Precis som du blir årets sista utdelningar från ATCO och HM. Kommer landa på 42 500 kr i utdelningar för 2017. HM känns som lite av ett mysterium. Ett stort bra bolag med butiker på toppställe världen över. Vi kan ju hoppas att styrelsen och VDn vet något som alla analytiker och vi amatörer inte vet eller sett i deras rapporter. 2018 blir ett år av upp till bevis för sveriges modehus nummer 1!

    Grattis till din fina utdelning Sparpingvinen!

    Med vänlig hälsning,

    Atlas Investo

    SvaraRadera