måndag 9 oktober 2017

Handla mat snorbilligt! Som att gå på skattjakt.

Jag och min sambo har börjat handla mat på ett nytt, roligt och snorbilligt sätt! Jag tror att jag först hörde om det i podden "På riktigt", men min sambo föreslog det innan jag hann presenterat idén. Det handlar om att gå in i flera olika butiker under veckan och ta del av deras bästa veckoerbjudanden. Genom att verkligen plöja igenom hela butikerna och i princip bara fokusera på extrapris-skyltar så fylls ofta varukorgen av både otippada och väldigt billiga varor. Utmaningen blir sen att laga veckans middagar baserat på denna bladning. Det blir som en spännande skattjakt där vi får använda vår fantasi och växer i köket!Vill man hellre förbereda handlingen hemma kan man i förväg kolla in närmsta butikernas appar. På ICA:s app funkar det väldigt bra. Där kan man välja och se vad de olika ICA -butikerna i närområdet har för olika specialpriser. Ofta finns det väldigt bra erbjudande med upp till 70% om man bara vågar gå lite utanför den automatiska standardhandlingen.

Några exempel ur minnet: 
Färskpasta 1 krona (självscanningserbjudande)
Riven ost 1 krona (självscanningserbjudande)
Eco frysta bär 10 kronor (Veckans kortpris)
Eco formpasta 8 kronor (Veckans kortpris)
Brieost 0 kronor (gåva för att vi handlat)
Mozzarella 3 kronor (Kundkort datum-pris)


Två portioner färskpasta med mozzarella som bas för fyra kronor är till exempel en tänkbar måltid från listan ovan. Sen kompletterar vi naturligtvis med lite smått och gott, men det blir fortfarande väldigt billigt. Vi kan till och med unna oss en lyxig bärsmoothie till efterrätt. :)


Jag erkänner att jag va väldigt skeptiskt till en början när min sambo i somras tex köpte på sig 8 pestoburkar för 15 kr styck. Men så här en lång rad väldigt goda och olika pestomiddagar senare har jag ändrat mig vad det gäller att hamstra billiga varor. J Jag älskart!2 kommentarer: