torsdag 12 oktober 2017

Hört om Rutger Arnhult

Varje gång jag är på kurs brukar jag ta fikarasterna och luncherna som tillfälle att prata lite med de andra deltagarna. Har man tur kommer de från något intressant börsnoterat bolag, och då kan man få höra mycket spännande saker. Så var det till exempel den gången jag träffade en person från Cloetta som sågade företaget och ledningen vid fotknölarna, men det har jag redan skrivit om. 

Hur som helst fick jag idag anledning att minnas en kurs som jag gick för några år sedan. En av deltagarna arbetade på det börsnoterade fastighetsbolaget Wihlborgs. Jag passade naturligtvis på att ställa en mängd frågor. Personen gav ett mycket gott intryck och jag blev senare aktieägare i bolaget. Tyvärr sålde jag alldeles för tidigt. 

Men det var inte bara Wihlborgs vi pratade om. Jag lyckades glida in på aktier och det visade sig att den här personen också hade ett aktieintresse och då särskilt för fastigheter. Som exempel på bra fastighetsbolag nämnde personen Klövern och Fabege. Särskilt nämndes Rutger Arnhult som en otroligt duktig person. Rutger kunde man gärna ta rygg på. 

Det var därför med glädje jag idag läste att Rutger Arnhult klivit in som fjärde största ägare i Castellum. Ett bolag som naturligtvis finns i min portfölj. 

Förutom bra saker om Rutger minns jag också att personen sågade fastighetsanalytiker. "Att dessa personer kallar sig professionella förstår jag inte" och "de räknar ju helt galet" är fraser som jag minns. Att vara i den riktiga fastighetsbranschen och att stå vid sidan om och analysera är nog två skilda världar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar