fredag 17 november 2017

Dagens aktieköp! Ger mig 1465 kronor mer i utdelning 2018.

dag kom utdelningen från H&M vilken jag kunde addera till månadens spar samt en tidigare utdelning. Pengarna återinvesterades bums i 6,6 procents direktavkastning. Jag köpte Swedbank. 

Direktavkastningen är som sagt väldigt bra bra. Börsveckan och Goldman Sachs har uttalat sig positivt om banken. I augusti skrev Börsveckan att "Swedbank har bra lönsamhet, urstark balansräkning, en hög andel av intäkterna från räntenettot och därtill näst bäst direktavkastning av de fyra storbankerna...". I oktober skrev börsveckan vidare att oron kring fastigheter och bolån i är "något obefogad". Senaste tiden har dock oron ökat vilket pressat ner aktien. Jag köper eftersom jag är väldigt långsiktig. Allt man köper innebär en risk.

Goldman Sachs höjde i augusti sin rekommendation för Swedbank till köp. De menar att Swedbank är den bank som är störst exponerad för en förbättring av räntenettot när Riksbanken höjer räntan. Placera har skrivit om det i den här artikeln. https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/08/07/goldman-swedbank-basta-banken.html

För mina pengar fick jag 111 stycken aktier i Swedbank. Räknar jag på förra årets utdelning på 13,20 kr blir det 111*13,2 = 1465,2 kronor nya utdelningskronor. Jäkligt bra får man säga. 

2 kommentarer:

  1. Ha ha, Sparpingvin, vilket roligt namn på en blogg! Hur kom du på den iden? Swedbank är ett bra val som på sikt kommer att ge dig många sköna slantar i utdelning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK! :) Jag tror också på Swedbank. Angående namnet skrev jag faktiskt om det häromdagen i fliken "om mig". Varför heter det "spargris"? Sparare är väl inga grisar? Det är inte grisigt att spara. Jag vill vara en sparpingvin istället.

      Radera