tisdag 28 november 2017

En titt i Günther Mårders portfölj!

En av mina sparförebilder är Günther Mårder. Günther har bland annat varit vd för Aktiespararna och sparekonom på Nordnet. Han drev Sparpodden när Sparpodden var Sveriges bästa ekonomipodd. Nu är han vd för Företagarna.

Günther Mårder brinner verkligen för aktiesparande och därför var det extra kul att läsa om hans portfölj i Dagens Industri. Jag hade nog föreställt mig att Günther skulle vara lite mer storbolagstypen, men det var han inte. I alla fall inte just nu. Han har sålt av en hel del eftersom han tycker att "börsen är uppskruvad". Kvar i portföljen finns just nu:

H&M
Irisity
Micro Systemation
Ratos
Elekta
BTS Group
Nordnet Superfonden Danmark

Här finns ju såklart en del storbolag, men jag tänkte mig Günther mer som "Handelsbanken och Atlas Copco". Kul att se hans portfölj i alla fall. Jag ska också försöka hitta en lämplig krydda till min, men just nu ligger jag lågt med sådant. Jag har dock Micro S på bevakningslistan.

2 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Kul att Gunder behåller sina Ratos, jag har köpt på mig en ganska stor andel under de sista åren och hoppas på att det ska vända en vacker dag. Vi får se hur det slutar.

  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner lite så med H&M. Skönt att han behåller! :)

   Radera