måndag 6 november 2017

Trejd eller buy and hold? Vad ska jag göra med min unika tröja från H&M x Erdem!?

Förra veckan var det premier för H&M x Erdem. Denna limited edition var rejält uppsnackad bland modeintresserade, och jag hade också själv snappat upp det unika släppet.

Bakom det kända märket Erdem står modedesignern Erdem Moralioglu. Hans kläder är ofta blommönstrade och bärs av bland annat Cate Blanchett, Emma Stone, Nicole Kidman och Felicity Jones. Alltså Hollywoodkändisar.

På H&M såldes kläderna slut omedelbart. Det rapporterades om att folk köade utanför butikerna redan på morgonen och att när portarna slogs upp rusade man mot kollektionerna. 

Själv satt jag framför H&M-appen och såg hur varorna försvann. Jag hade egentligen inte tänkt att köpa något men rycktes med som i en börsrusning. Adrenalinet pumpade i mig och jag kunde inte tänka klart. Jag ville vara med! Jag ville inte missa Erdemtåget! Jag såg en stickad tröja som jag plötsligt ville ha. Som jag MÅSTE ha. 

Men det var för sent. Tröjan fanns bara i small och sen fanns den inte alls. Jag hade missat festen. Flera gånger efter det gick jag in på appen och sökte bland Erdem i hopp om tröjan skulle dyka upp igen. Och ta mig fan! Plötsligt fanns den där. I medium och small. Jag la den i shoppingbagen och klickade hem tröjan. Fingfredag tjohooo!

Jag fortsatte att kolla status för tröjan eftersom jag tyckte att det var lite skumt att den dök upp igen. Ganska snabbt tog den slut i medium och något senare även i small. Jag kollade även via webben och tröjan var verkligen slut. Senare kunde man läsa att kollektionen snabbt tog slut även i London, Paris och Berlin. 

Nu några dagar senare när girigheten har lagt sig konstaterar jag via "spåra paket" att tröjan redan är framme i Stockholm. Vill jag ha den? Kanske. Men som den aktiehandlare jag är har såklart  tanken slagit mig. Jag kan göra en trejd på tröjan! 

Redan samma dag som kollektionen släpptes låg kläder från H&M x Erdem ute på både Tradera och Blocket. Den tröja jag beställde för 999 kronor ligger t.ex. ute på Tradera för 1300 kronor. Som utropspris! Det ska verkligen bli spännande att se vad den går för.

Trots denna frestelse att göra lite snabba pengar känner jag hur "buy and hold" har landat i mig. Tröjan är häftig och jag gillar den. Men möjligheten finns såklart. Och att köpa saker, t.ex. kläder, med ett bra andrahandsvärde är faktiskt ett spartips. Jag har många exempel på när jag köpt designprylar som jag senare sålt med vinst när jag tröttnat på dem. 

Tröjan får jag se hur jag gör med, men det lutar åt långsiktighet. Jag tror att jag kommer att vara coolast av alla på julafton med den tröjan. Den tröjan med en ullhalsduk, en parkas och en glöggtermos. Jag kommer att vara Ernst! 

Vad tycker ni?  Är tröjan buy and hold eller en trejd? Jag lägger ut en omröstning på twitter för att få lite vägledning. :)

På bilden ser ni tröjan som i torsdags såldes på H&M för 999 kronor. Nu några dagar senare på Tradera för 1300 kronor i utropspris.


TILLÄGG: Twitter röstade på trejd. Det blev behåll. Tröjan var helt enkelt för snygg.

4 kommentarer:

 1. Haha, snyggt! Vad är priset på Ernstkänslan, kanske inte värt att sälja ;).

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, känslan av att vara snygg är värt en del.

   Radera
 2. Antagligen har väl någon tittat på tröjan men inte slutfört affären varför den dök upp när du sökte nästa gång. Ungefär som när man försökte boka bästa platser på SF Bios onlinebokning förr i tiden.

  För egen del gläds jag mest åt att Erdem bevisar att H&M trots allt kan sälja slut en kollektion på rekordtid och att deras onlinehandel också fungerar. Om än i ett begränsat segment. Något gör de uppenbarligen rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen kul att det sålde slut så snabbt. H&M fick rejält med PR. Värt mycket!

   Radera