måndag 20 november 2017

Min absoluta favoritbloggare!

Nu har jag äntligen uppdaterat min blogglista över intressanta och bra ekonomibloggar. Kolla gärna här. Saknas din blogg eller har jag missat någon viktig blogg så hojta gärna till.

Under tiden jag jobbat med min sammanställning finns det en särskild bloggare som jag tänkt extra mycket på. Min absoluta favoritbloggare och den första blogg jag började följa. Tyvärr finns inte bloggen kvar längre. Jag pratar såklart om Finanskvinnans Funderingar. Jag blev nyligen påmind om Finanskvinnan när jag lyssnade på en podd med bloggaren 40procent20år. Han nämnde att när han började blogga fanns det bara ett fåtal ekonomibloggare, och en av dem var just Finanskvinnan.

Det jag gillade med Finanskvinnan var att hon var fantastiskt inspirerande kring både aktier och sparande. Jag minns hennes inlägg om matlådor, snålmånader, cykla till jobbet, aktier och utdelningar. Hon skrev på ett sätt som gjorde att också jag blev motiverad att tänka lite extra på sparandet, och hur jag kunde maximera mina utdelningar. Hon berättade om sina veckobudgetar och gav massor av matnyttiga spartips.

Hon hade också en härlig självdistans. Hon berättade att hon hade startat sitt aktiesparande på toppen 2007. Ibland var hon självironisk när hon brustit i sin disciplin och köpt aktier hon inte hade planerat för. Hon berättade på ett humoristiskt sätt hur hjärnan som på en missbrukare övertalat henne att köpa Castellum (tror jag det var). Måste trots allt visat sig bli en bra affär så här i efterhand. J

Plötsligt meddelade hon att hon skulle lämna både Twitter och sin blogg. Om jag minns rätt tror jag att hon träffade kärleken och sålde av sin portfölj för en bostad. Med tanke på att det var några år sedan har nog även det blivit en bra affär.Som tur är har den ekonomiska bloggvärlden exploderat och vi är idag massor av sparare och hobbyinvesterare som inspirerar varandra. Ekonomi- och sparbloggar betyder mycket för mig. Det ger både inspiration och motivation. När jag läser era inlägg blir jag påmind om hur kul det är att spara och om alla belöningar som väntar. Och framför allt att det lönar sig!

1 kommentar: