söndag 19 november 2017

Sista utdelningen för året. Så mycket fick jag 2017.

Så har då årets sista utdelning trillat in och återinvesterats. Totalt blev det 59 246 kronor i utdelningar 2017. Tänk vad bra ändå! Jag började faktiskt spara 2009 och hade då noll kronor. Med tiden, ränta på ränta och lite spariver går det att bygga upp en rejäl passiv inkomst.

jag tänker att min passiva inkomst en dag ska användas till att arbeta mindre. Eller sluta arbeta helt rentav. Dock har jag en bit kvar så än återstår många år av återinvesterande ovh månadsspar.

I cirkeldiagrammet ser ni mina största utdelningar för året. I stapeldiagrammet ser ni min utdelningstillväxt. Ska tillägga att jag sålde av mycket mer de första åren.

En del av mina utdelningsaktier har jag sålt under året för att stoppa in i nya utdelningar. Mina innehav just nu finns här. Min ambition 2018 är att utöka med fler bolag.
2 kommentarer:

  1. Snygg ökning av utdelningarna jämfört med 2016, vad är målet nästa år?

    SvaraRadera
  2. Tack! Målet nästa år är en ökning men den blir nog inte lika stor. Jag ska vara föräldraledig så min inkomst kommer att bli lägre. I år har jag också sålt en del av mina bolag efter utdelning för att öka i H&M. I H&M har jag fått ännu mer utdelning redan samma år eftersom de delar ut vid två tillfällen.

    SvaraRadera