fredag 15 december 2017

När likasinnade njuter av mitt fall.

Idag gick mitt största innehav H&M ner 15 procent. Satan vad det gjorde ont. Jag har dock inte sålt något så därmed har jag inte heller tagit hem någon förlust. Jag är fortfarande inne på att behålla mina aktier, men räknar med att det kommer att ta tid innan det vänder.

Att investera i aktier är riktigt roligt. Jag är glad att jag har den hobby jag har. På Twitter och i olika forum kan man träffa likasinnade att dela sitt intresse med. I bland känns dock aktiesparandet som ishockey eller fotboll. När det går dåligt för ens lag poppar det upp massor av "haters" som njuter. 

Kanske var det just det som gjorde att dagen kändes extra tråkig. Att mina likasinnade verkade njuta. Kanske mer av att få har rätt, än av att min portfölj minskade i värde. Men ändå en viss njutning av att det fanns folk som inte lyssnat på just dem.

Jag är i alla fall glad och stolt att jag inte är en sådan twittrare. Jag avstår passiv aggressivitet och smyghån. Det är ingen tävling utan ett gemensamt intresse. 

Min slutsats blir inte något i stil med "jag hade rätt". Denna dag tänker jag istället på att jag har flera "hockeylag" i portföljen vilket räddar mig. Jag tänker också på hur mycket aktieinvesteringar påverkar mig psykisk. När det går upp pumpar vartenda lyckohormon som finns ut i min hjärna. När mina pengar minskar kraftigt, som idag, känner jag mig tung i kroppen. Sådant måste vi som investerar kunna hantera. Jag vilar gärna i långsiktigheten såna här gånger. Det här med H&M ska nog reda ut sig tids nog. Omställningen har bara börjat. Tills vidare fortsätter jag att spara i flera andra bolag.

4 kommentarer:

 1. Tja,

  Tråkigt om folk uttrycker på det viset. Tyvärr måste jag säga att det var samma sak när jag och andra sålde av H&M för något drygt år sedan så det har väl blivit lite boxningsmagch :). Samtidigt skulle set ju vara tråkigt om ingen tyckte eller sa något? :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker och säger saker varje dag hela tiden. Det går att göra på olika sätt.

   Radera
 2. Att jag använder mig av en pseudonym är mycket just eftersom jag vill hålla en distans mellan mitt ego och mitt investerande. Själva analysarbetet älskar jag och jag roar mig ofta med Lynchande när jag handlar eller är ute på resa.

  Samtidigt försöker jag hålla vattentäta skott mellan portföljen/Aktieingenjören och vardagslivet, annars skulle det snabbt stjäla för mycket tid för att vara roligt.

  SvaraRadera
 3. H&M kommer tillbaka. Ibland behöver man ta ett steg bakåt för att ta två steg framåt.

  SvaraRadera