söndag 21 januari 2018

1500+1312+56+14000=16868 kronor!

I veckan pratade jag med en person som precis hade sagt upp sig från sitt jobb. Det intressanta var att han inte hade något nytt arbete att gå till. Jag frågade lite om buffert och hur han tänkte på framtiden. Jag fick fram att han kände enorm tacksamhet över att han amorterat sedan många, många år och att det nu gjorde att han inte kände någon panik. Han har sålt en lägenhet i Stockholm och flyttar ut till landsorten. "Med tio år kvar till pensionen kan jag klara mig på tillfälliga jobb". Underbart att höra!

Det finns många vägar till ekonomisk frihet. Min väg heter spara och investera. Det hindrar inte att jag blir väldigt inspirerad av en sån här historia.

Nyligen läste jag också en tweet av Utdelningsseglaren som lämnade in sitt passerkort och checkade ut för gott. Nu ska han leva på sina utdelningar.

En annan sak jag snappade upp i veckan var från podden Kapitalet med Jacob Bursell. Han hade bjudit in Stefan Thelenius för att titta närmare på hans sparkalkylator. Jag fick en känsla av antiklimax då Jacob knappade in sin tänkta sparsumma på 3300 kronor och sparande till 72 års ålder. Med avdrag för fondavgift blev summan "bara" några miljoner.

Jag blir taggad att fortsätta att spara rejäla summor för att få igång ränta-på-ränta-effekten ordentligt. Det är värt det! Jag kan inte känna att jag missat något de år jag sparat en stor del av min lön. Vänner jag pratar med som inte sparar kan inte komma på vad de gjort för de pengar de konsumerat upp genom åren. Bortsett från en del amortering och sånt. Det mesta av lönen går bara upp i rök.

Nej, jag fortsätter att bygga på utdelningsmaskinen. Den här månaden blir fin. Jag har 1500 kronor på mitt ISK sedan tidigare. Jag ska föra över 1312 kronor från mitt nedlagda djävulskonto. Sedan har jag 56 kronor på Avanza som jag ska föra över. Därtill startar jag sparåret stenhårt med 14000 kronor i januarispar.

1500+1312+56+14000=16868 kronor!

Köper jag t.ex. Swedbank för runt 200 kronor får jag 84 stycken aktier med en förväntad utdelning på minst 13,20 kronor. Det blir ca 1108 nya utdelningskronor att återinvestera. Låt snöbollen rulla!


1 kommentar:

  1. Hej,
    Jag håller med från föregående inlägg om att utdelning är det man skall satsa på. Jag undrar hur stor utdelning per året du nöjer dig med för att gå i pension? Strävar du efter en viss summa som du har räknat ut att du kan leva på?

    Ha det gott!
    Mvh, Anneli

    SvaraRadera