torsdag 18 januari 2018

Dags att fundera på årets första sparkvot!

Årets fattigaste vecka är snart slut och #uppesittarkväll närmar sig. I morgon kommer barnbidraget och på torsdag nästa vecka är det lön. Det är hög tid att bestämma sig för månadens sparbelopp!

Jag brukar alltid börja året med att försöka sätta av ett så stort sparbelopp som möjligt. Det känns bra att komma igång med en hög summa, samtidigt som ett stort belopp i början av året ger en känsla av att jag närmar mig årets sparmål snabbare. Mitt sparmål för 2018 är 100 000 kronor. Det kommer att krävas disciplin!

Hur kommer jag att placera månadens slant? Jag har funderat på om jag antingen ska bygga kassa eller om jag ska göra mitt första aktieköp 2018. I så fall plockar jag något bolag som jag tror på och som har en bra direktavkastning. Jag maximerar gärna utdelningarna så här inför våren.

Nästa vecka vet jag hur jag gör och vilken aktie jag i så fall köper. Återkommer om det. 

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra plan och ett saftigt sparmål för året. Jag kommer satsa på mina svenska innehav nu inför utdelningarna.

    SvaraRadera
  2. 8333 kr i månaden. Försök ligga lite högre så att du kan ta minskat sparande efter exempelvis semestern. Men det är ett bra mål - den genomsnittlige tjänar ju ~ 420' SEK/år, så sparkvoten blir därefter.
    När ska du köpa aktien ? Veckan innan utdelning om du har den i ISK, annars så är det förmodligen bättre efter.

    SvaraRadera