torsdag 4 januari 2018

Flytten från Avanza till Nordea är genomförd!

Ett av mina ekonomiska nyårslöften är nu i hamn. Jag har genomfört flytten av mina innehav från ISK hos Avanza till ISK hos Nordea. Nu slipper jag äntligen courtageklasser och den inlåsning de ger. Hos Nordea har jag ett fast courtage på 0,06 procent. Mycket billigt!

Hur gick då flytten? Jag måste säga att jag tycker att det var väldigt lätt att flytta. Jag började med att öppna ett ISK hos Nordea. Det gav till en början en oönskad effekt då Nordea genast registrerade mig för ett av deras bankkort. Jag ringde dock deras kundservice omgående och avbeställde kortet.

Efter att kontot öppnats ringde jag Nordeas värdepappersdesk och bad dem att flytta mina innehav från Avanza till dem. De skötte allt och jag behövde inte göra något mer än att vänta. Under en enda dag kunde jag varken se mina innehav hos Avanza eller hos Nordea, men morgonen efter fanns alla mina aktier på mitt nya Nordeakonto. Jag kontrollerade att antalet aktier i varje bolag stämde vilket de gjorde.

Värt att veta för dig som vill byta är att anskaffningsvärdet inte följer med, så vill du skriva in dina GAV (genomsnittligt anskaffningsvärde) på ditt nya konto måste du komma ihåg att ta en skärmdump på depån du flyttar dina aktier ifrån.

Bra att veta är också att om du vill ha support ska du ringa Nordeas Värdepappersdesk och inte deras vanliga kundtjänst.

Sist men inte minst kan du inte flytta fonder som t.ex. Avanza Zero eftersom den endast finns hos Avanza.

Som sagt är det nu "check" på ett av mina sparmål.

Resten av mina sparmål inför 2018 hittar du här.

God fortsättning sparvänner!


4 kommentarer:

 1. Måste ringa 1 gång per dag till Nordeas kundtjänst och bekräfta att jag är svensk medborgare annars stängs köp/sälj för aktier.
  Mycket irriterande. Har varit såhär sen årsskiftet.
  Samma för dig?
  Jag längtar tillbaka till Avanza....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skumt! Inte hänt mig och inte hört talas om av andra som bytt till Nordea. Bloggaren SnackarGoja har också skrivit om sin flytt till Nordea och på Twitter finns kontot FrågaNordea. Har du ställt frågan där?

   Radera
 2. Hur är utbudet på Nordea jämfört med Avanza?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hunnit kolla runt så mycket ännu, men för mig som gillar svenska bolag är det nog ingen större skillnad. Återkommer.

   Radera