fredag 5 januari 2018

Jag ser H&M falla men just idag är jag stark.

Sedan jag började investera i aktier 2009 har min strategi varit att vara långsiktig i mina innehav. Den litteratur jag insupit har predikat minst tio år. Jag väljer också stora bolag och att inte lägga alla ägg i samma korg. Det låter superenkelt men kan stundtals vara utmanande.

När allt går bra och portföljen växer utan smärta är det lätt att slänga sig med sina deviser. Men när något smärtsamt inträffar och marknaden slaktar dina bolag är det svårare hålla fast vid sin strategi.

H&M som nyligen var ett hyllat och älskat bolag har på ganska kort tid blivit ett avskytt bolag. Det nästan tävlas i att komma på de checkaste håntweetarna och vad bolaget än gör är det "lite väl desperat". H&M har absolut utmaningar men de står inte på ruinens brant.

Jag måste vara en av få som vågat behålla bolaget och nu bryr jag mig faktiskt inte längre hur mycket det sjunker. Min strategi har hela tiden varit att vara långsiktig och inte försöka pricka toppen eller botten. Då kommer detta att hända något eller några av mina bolag. Jag kan ta det.

Det är psykologiskt utmanande att äga ett bolag som är så hatat och hånat som H&M är just nu. Men jag bryr mig inte. Just idag är jag stark. Jag älskar aktier, ägande och våra svenska bolag. Pengar kan få komma tvåa.

4 kommentarer:

 1. Gör precis som du! Tror HM kommer fortsatt vara ett fint bolag om ej samma kaliber som tidigare. Jag kommer nog köpa mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. H&M kommer definitivt att vara ett bolag att äga i framtiden, om ej samma kaliber som du skriver.

   Radera
 2. Jag är betydligt yngre på börsen jämfört med dig men jag tycker att du sätter ord på mina tankar väl. Jag kommer att fortsätta äga H&M en tid framöver, möjligt att jag kommer att tycka det är tungt bitvis men förhoppningsvis kommer jag ut på andra sidan både lärorikare och rikare. Loppet är långt.

  Hoppas att du får ett fint 2018 Sparpingvin!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, loppet är långt! Gott nytt 2018 till dig med. :)

   Radera