söndag 18 februari 2018

Februari och mars är årets bästa sparmöjlighet!

Nu är det bara en vecka kvar till lön. Jag kommer att klara mig på målsnöret precis som jag tänkt. Men redan nu har jag börjat planera inför nästa månadsinsättning. Februarilönen bjuder nämligen på en finfin möjlighet att lägga undan lite extra.

Tiden mellan lönen man får den 26 februari och lönen man får den 26 mars är nämligen den kortaste på hela året. Detta eftersom februari bara har 28 dagar. Är det någon gång man ska passa på att ta en riktig snålmånad så är det nu. Jag tänker göra det. För första gången sätter jag av halva lönen till sparande!

Det kommer förstås att kräva viss disciplin under kommande månad, men jag gör det till en rolig utmaning. Det handlar bara om fyra veckor!

Några saker att ladda med inför en snålmånad är:

Matlådor, ingen konsumtion mer än livsmedel och dagligvaror, vin hemma och inte ute, se om man har något att lägga ut på Tradera eller Blocket för att få in lite extra pengar, gratisnöjen med medhavd kost på helger, cykla eller gå istället för månadskort osv.

Har du några tips tar jag tacksamt emot dem!

4 kommentarer:

 1. Smart idé! har faktiskt inte tänkt på det på det viset innan, men ja fyra veckor med extra fokus på att leva billigt och maxa sparandet låter riktigt lockande! Ska ta upp detta med min man! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar idéen! Hoppas att din man hakar på.

  SvaraRadera
 3. Jag har också tänkt mig en snålmånad i mars. Detta kombinerat med en hel del övertidstimmar borde resultera i en fin sparkvot.

  Några tips är att erbjuda släkt och vänner hjälp med städning, trädgårdsarbete och dylikt mot en smärre ekonomisk ersättning.

  Lycka till med din snålmånad!

  Mvh Ekorren

  SvaraRadera
 4. Jag tänker på samma sätt, de där försvunna dagarna känns. Dessutom förväntas man inte vara så hallabalå i mars, man kan stanna hemma och kura med sitt lådvin (det där lät tragiskt). Jag hakar!

  SvaraRadera