lördag 3 februari 2018

Gud är en trisslott!

Hur blir man miljonär? Det finns många sätt att bli miljonär på. Många fler skulle kunna bli det om de verkligen ville och om de hade det rätta tålamodet. Men istället verkar det vanligaste vara att man drömmer  om den snabba och enkla vägen. En spelvinst!

Igår hörde jag en rolig liknelse: Gud är en trisslott. Du köper din trisslott och med stark tro beger du dig hemåt. Du skrapar och när endast en oskrapad ruta återstår har du två rutor med en miljon kronor. Bakom den sista oskrapade rutan finns Gud. Du skrapar andaktsfullt och till din besvikelse finner 30 kronor. Tappar du tron? NEJ! Gud finns i nästa trisslott, så du fortsätter att gå till kyrkan (kiosken) för att köpa nästa lott.

Jag har köpt trisslotter och spelat på Lotto många gånger. Nu är det dock länge sedan jag köpte en lott. I stället sätter jag sedan 2009 in x antal tusenlappar till sparande. Jag investerar i aktier som ger utdelningar. För utdelningarna återinvesterar jag och mitt kapital växer fint. Jag är ingen fondförvaltare så jag försöker inte pricka bottnar och toppar utan köper kontinuerligt. Jag är urusel på att hoppa mellan rätt aktier eller mellan bull och bear, så mitt investerande är långsiktigt.

Vill du bli miljonär? Skit i trisslotten. Börja spara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar