lördag 24 februari 2018

H&M stänger två butiker i Sthlm city

Läser i SvD att H&M kommer att stänga två butiker i Stockholms city. Den ena är butiken vid Hötorget och den andra är butiken i Gallerian.

Jag tycker att det är bra att H&M som har extremt många butiker i centrala Stockholm stänger ner de butiker som är mindre lönsamma. Förra veckan lyssnade jag på Dagens Industris podd Analyspodden. Ulf Pettersson menade att H&M till skillnad från vad marknaden trodde kunde redovisa starka siffror på sin onlineförsäljning. En reaktion blev då att marknaden började oroa sig ännu mer för butikerna. Ulf Pettersson menar dock att här finns en sparpotential där man relativt snabbt kan stänga butiker. Detta ökar försäljningen i de närliggande butikerna.

I gårdagens SvD Näringsliv (23/2) läste jag också en del om H&Ms nya planer vilka jag som amatör gillar. Det handlar bland annat om att öka bekvämligheten för fysiska kunder som skämts bort med den enkla onlinehandeln. Här handlar det om kontantfria betalningar och att kunna betala sina plagg redan i provrummet. Längre in i framtiden ska man med hjälp av RFID kunna ta sina kläder och betala genom att bara gå ut ur butiken.

H&M kommer också att anpassa sina butiker efter det lokala läget. Varje butik anpassas genom data efter demografi och shoppingmönster och ingen butik ser exakt likadan ut.

H&M menar till skillnad från vad marknaden tror att vissa av förändringarna går att genomföra snabbt. Återstår att se vem som har rätt. Själv sitter jag med mitt "stora" innehav av aktier och väntar spänt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar