söndag 25 februari 2018

Mitt nästa köp är en älskad högutdelare!

De allra flesta verkar redan ha fått sin lön och uppesittarkväll har redan gått av stapeln. Själv får jag min lön först imorgon. Därför har jag i helgen levt på mina allra sista pengar från förra lönen, vilket på sätt och vis är bra då det är ett sorts sparande i sig.

Nu är det i alla fall dags för min egen lilla uppesittarkväll och jag har därför spanat in en lista från Dagens Industri på "Högutdelare som proffsen älskar". Ur denna lista tänkte jag att jag kanske ska välja vilken aktie jag ska köpa för kommande lön.

Nobia 9,7% direktavkastning
Skanska 5,0%
Nordea 7,2%
Coor 6,2%
Telia 6,2%
NCC 5,0%
Resurs 5,9%
Swedbank 6,3%
JM 5,9%
Boliden 4,8%
SEB 5,9%
Oriflame 6,6%
Peab 5,1%
H&M 7,0%
Hansdelsbanken 6,5%

Det finns några bolag i listan som jag redan har. Det är Skanska, Swedbank och H&M. Alla dessa tre har hög direktavkastning på ordinarie utdelning, medan några av bolagen på listan har en hög direktavkastning på grund av extrautdelning.

Jag tror att jag kommer att välja att öka i något av de tre bolagen jag redan har i portföljen. Vilket det blir får jag fundera vidare på.

Vilket bolag väljer du?

2 kommentarer:

  1. Handelsbanken och Skanska ligger högt i prio för mig. Är också lockande att sänka min GAV i Nobia. Får se hur veckan artar sig. Blir nog ett köp imorgon, sen ska jag försöka avvakta något.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sålde nyligen Handelsbanken men är lite lockad av att köpa dem igen. Bra bank!

      Radera