lördag 3 mars 2018

Så går snålmånaden

Innan jag fick lönen den 26 februari konstaterade jag att tiden mellan februarilönen och marslönen är det kortaste på hela året. Det ger ett perfekt läge att spara extra mycket pengar och köra en snålmånad. Det är fyra veckors snålande det handlar om. Genom att ta en vecka i taget tänker jag klara det.

Så här har det gått den första veckan.

Jag sparade rekordmycket denna lön. Halva lönen åkte in på sparkontot för att senare bli ett aktieköp. Jag har varit grym på att hålla i pengarna under den första veckan, men jag hade också en del konsumtion från förra månaden som damp in på faktura. Det hade jag dock redan avsatt pengar för. Med en liten bebis hemma dyker det också upp en del oväntade kostnader, men det tas från ett gemensamt konto.

Hur som helst har jag valt matlådor och billiga wraps till lunch. Förutom räkningarna har jag levt på 345 kronor i fickpeng denna vecka. Det är två lunchwraps, två flaskor vin och en bidrag på 50 kronor till en trivselgrej på jobbet. Resten av helgen blir gratis. Vi är bjudna på middag ikväll och tar med oss en av vinflaskorna som present och imorgon blir det promenad med termospickninck.

Nästa vecka blir mer utmanande då det väntar både tvångslunch och tvångsmiddag på finrestaurang. Som tur är har jag en del av veckobudgeten att flytta över till nästa vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar