tisdag 6 mars 2018

Tjänat min första slant på bloggen!

Plötsligt händer det! Jag har tjänat mina första hundralappar på bloggandet. Nu väntar jag på min första utbetalning på 700 kronor från Google. 

Bloggandet är inget jag tjänar några pengar på och det är förstås inte därför jag bloggar. Men visst är det kul att få en liten slant. 

Jag har inte satt mig in i exakt hur det fungerar att tjäna pengar på att blogga åt Google. Deras support är svår att nå och informationen är sparsam. Det jag vet är att man får betalt allt ifrån 50 öre till 5-10 kronor per annonsklick. Du tjänar även några ören för varje annons som visas för dina läsare. Det blir dock inte mycket om du bara har några hundra läsare per inlägg. Har man många besökare kan man förstås tjäna en hel del. Väldigt mycket i vissa fall.

Om du själv vill börja blogga registrerar du dig på blogger. Kom igång med bloggandet och testa dig fram. Sedan registrerar du dig hos Google Adsense. Det är genom Adsense som du får annonser på din blogg och det är där du ser hur mycket du tjänar.

Den största drivkraften med att blogga är dock den inspiration man får. Har du ett intresse som du brinner för är bloggandet en möjlighet att få ut lite extra av din hobby. Bloggen blir en sorts hobbydagbok. Dessutom får du kontakt med andra personer med samma intresse och ni börjar inspirera varandra. 

Stort tack till alla som läser min blogg! Har du själv kommit igång med bloggandet?

10 kommentarer:

 1. Härligt att höra ,ska se om jag vågar / orkar ta tag i det själv

  SvaraRadera
 2. Har dragit igång lite smått,riktigt roligt är det !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Jag kollade in din blogg. Lägger till dig i min blogglista. Lycka till!

   Radera
 3. Kul att höra, jag har faktiskt skapat en blogg (mest för egen del). Det är faktiskt sjukt kul att strukturera investeringar med inlägg som man skriver.

  SvaraRadera
 4. Bloggar, men har svårt att hitta tid till det på sistone. Hinner knappt kolla Twitter denna veckan. Förhoppningsvis blir det bättre när dottern är längre på förskolan.

  SvaraRadera
 5. Tjenare!
  Jag började precis som du att blogga om mina aktier som en typ av dagbok. Nu har bloggen just fyllt 5 år och jag är otroligt glad att jag började skriva, det är ruggigt kul att gå tillbaka i tiden och se på sina misstag och framsteg.
  Kul att finna nya bloggare, hade inte hittat hit tidigare.

  Vi ses bland miljonerna.

  /K

  SvaraRadera