måndag 7 maj 2018

Clas Ohlson

Snart kommer en fin utdelning från H&M in på mitt ISK. Jag har nästan bestämt mig för i vilket bolag jag återinvesterar utdelningen. Det blir faktiskt ett annat bolag med risk. Bolaget är Clas Ohlson.

Observera att jag är en amatör så mina argument ska inte ses som en analys eller ett råd. 

Clas Ohlson lyckades under mars månad öka sin försäljning. Detta gjorde man med hjälp av kampanjer, och just det att man visar att man har metoder för att öka försäljningen gör mig positiv. Jag fick själv en kampanjkod på sms. Jag har också sett att man har andra kreativa ideér i pipeline som t.ex. samarbetet med MatHem som startar i sommar.

Under kapitalmarknadsdagen presenterade bolaget en rad åtgärder i en ny omvärld. Jag gillar att Classe är proaktiva och Lotta Lyrå ger ett professionellt intryck då hon snabbt har agerat på den nya omvärldsinformationen. Jag läste t.ex. att hon noga utvärderar bolagets utlandssatsningar och att hon konstaterar att det är den nordiska marknaden som man ska satsa på och att det är där man har ett starkt varumärke.  


Man ska även utvärdera varje butik för en eventuell flytt, minskning av ytan och/eller byte till nytt butiksformat varje gång ett hyreskontrakt omförhandlas. 
Clas Ohlson ska även satsa på click and collect där butikerna ska fungera som leveranshubbar för e-handelskunderna. Egna märkesvaror ska också öka. Idag utgör dessa 35 procent av försäljningen.
Det finns såklart en risk i Clas Ohlson och jag tänker noggrant bevaka bolaget. Konkurrensen ökar och våra köpmönster förändras. Webbsidan är inte bra idag och jag får obegripliga meddelanden när jag försöker logga in via min iPhone. Funkar det inte säljer jag.
Av tidskriften Aktiespararen fick bolaget en köprek för att dagen efter kapitalmarknadsdagen få en säljrek av Carnegie. Classe rasade 10% efter säljreken så direktavkastningen är i alla fall väldigt bra just nu. 

2 kommentarer:

 1. Äger själv lite Clas som jag köpte på spekulation. Är väl -20% nu eller något sådant så frestelsen att köpa mer är väl sådär. Aktien har fin DA men hur länge kan de upprätthålla den? Och vad kan de göra för att öka lönsamheten? Jag är sällan inne i en Clas-butik, men jag får ett väldigt blandat intryck, där samsas stekpannor och batterier med andra köksgeråd och snöslungor. Vad är deras styrka egentligen? Många av dessa prylar hittar man ju i andra liknande prylbutiker som Biltema, Jula, Harald Nyborg, ÖB etc. Vad är det för speciellt med Clas? Hade jag inte varit så mycket back hade jag nog sålt, vill inte äga en butik jag inte tror på. Varför jag köpte aktien är en gåta i sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera