onsdag 16 maj 2018

Dagens återinvestering

Jag kan bara konstatera att det inte är lätt att komma igång med bloggandet trots att jag är föräldraledig. Vi har alldeles för mycket roligheter för oss. Jag skulle då inte ha några problem med att fylla dagarna med meningsfulla aktiviteter om jag levde på utdelningar. Vädret spelar förstås in. Det är en helt underbar period att vara föräldraledig i. Idag hade vi 28 grader plus här i Sthlm. Nästan lite väl varmt för min lille son. Vi har ändå varit ute och promenerat, besökt två 4H-gårdar, gungat och lekt i sandlåda. Plus mat och sovtid däremellan. Man är rätt trött på kvällarna som ni förstår.

Vid en av sovpauserna hann jag i alla fall köpa lite Clas Ohlson. Det är ett långsiktigt köp så jag är beredd på att det kan bli en skakig period framöver. Clas behöver verkligen jobba på sin onlineupplevelse. Om jag jämför med H&M spelar Clas i Korpen och H&M i SHL.

Köpet i Clas Ohlson gör att jag nu nått en speciell utdelningsgräns. Återkommer om den imorgon. Det ska visst bli svalare väder hörde jag.

6 kommentarer:

 1. Hej,
  Du är som jag som tror på att gamla etablerade företag med en stark ägarfamilj så småningom skall ta sig i kragen vad gäller internethandeln. Jag har därför behållt alla mina aktier i HM. Ska bli kul att se hur det går för Clas Ohlsson.
  Ha en fin kväll!
  Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tålamod har varit framgångsrikt för mig många gånger. Ingen garanti att det alltid är så, men jag tror fortfarande att det vänder.

   Radera
 2. Är tveksam till Clas. Äger själv aktien men blir mer och mer fundersam. Tycker de är så jädrans dyra jämfört med t.ex. Jula eller Harald Nyborg. T.ex. trimmerblad till min Bosch kostar 89 på Jula men 119 på CO. Sen undrar jag vad det är som är speciellt med COs produkter då ungefär samma utbud finns på andra prylaffärer som Rusta, Jula etc...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns en del att jobba med. Köpte dock nyligen en BOSCH slagborrmaskin och då visade det sig att Clas var billigare än Jula. https://www.clasohlson.com/se/Slagborrmaskin-Bosch-UniversalImpact-700/Pr411514000

   Annars finns det som du skriver en del att ta tag i. Jag tycker att vd Lotta Lyrå verkar handlingskraftig och att man identifierat vad de behöver göra. Jag är såklart beredd att backa.

   Radera
 3. Kul med ett.inlägg igen. Hur går det med sparandet med föräldrapenning?
  /Safiren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är utmanande men sparandet är viktigt för mig. Mitt mål för 2018 är 100k. Det ska gå!

   Radera