torsdag 17 maj 2018

Snacka om återbäring på sparandet! Utdelningar just nu.

Nu har en stor del av årets utdelningar trillat in på kontot. En del återstår dock som t.ex. andra halvan från H&M samt Clas Ohlson.

När jag räknar på prognosen så som det ser ut nu tar sparnörden i mig ett glädjeskutt.

Utdelningarna ser ut att landa på totalt 85 988 kronor. Som vanligt delar jag den summan på 12 månader för att se vilken månadsinkomst jag skulle få om jag skulle leva på mina utdelningar.

85 988 kr / 12 månader blir 7165 kronor

Jag kan känna att det lönar sig att spara. Säg att jag gissningsvis i snitt har sparat just 7000 kronor i månaden sedan 2009. I så fall får jag igen mitt sparande i utdelningar varje månad. Jag har konsumerat i sparande och nu får jag tillbaka allt jag har "slösat". Varje månad!

Kan bara hålla med Einstein. Ränta på ränta är världens åttonde underverk!

10 kommentarer:

 1. Rätt använt är det ett kraftfullt verktyg, men jag tror knappast Einstein skulle kalla det underverk. Lika lite som Nobel skulle instifta ett ekonomipris...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han lär ha sagt så men det kanske inte är sant? Ja, mycket kraftfullt verktyg! :)

   Radera
  2. Det finns inga som helst belägg för att Einstein har sagt så.

   Radera
  3. Bra sagt anyways. Einstein eller inte.

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Bra jobbat pingvinen! Du är en inspiration...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bombmattan! Du är också inspiration. :)

   Radera
 3. Grattis där pingvinen! 80000 kr är inte fy skam. Betydligt mer än det man tjafsar om vid lönesamtalen varje år haha. Apropå Einstein så verkar det som någon skrev inte säkert att han uttryckte sig så.
  https://www.snopes.com/fact-check/compound-interest/

  SvaraRadera
 4. Grymt!!

  Dina summor motsvarar redan mitt nuvarande långsiktiga mål och mer därtill.

  Helt klart ett motiverande inlägg :)

  // Frilans

  SvaraRadera
 5. Jäklar va grymt..
  Jag ligger just nu på ca 20 000 kr året 2018.
  Jag har precis blivit pappa så det kommer bli tuffare att spara nu. Men jag ska fortsätta du är min inspiration :) 80 lax skulle jag gärna vilja ha!

  Hälsningar Tandläkaren

  SvaraRadera